Wie is MAPP?

MAPP | Marc Adriaensen Professional Projectmanagement

Marc Adriaensen is de founder en drijvende kracht achter MAPP. Hij startte zijn carrière bij Defensie waar hij verantwoordelijk was voor verschillende militaire missies, voornamelijk in Afrika maar ook in de Balkan en Afghanistan. Als lesgever voor kandidaten Hoger Officier was hij dé expert in operationele planning. Marc is houder van het Stafbrevet.

“Wie het leger zegt, denkt automatisch aan een dominante ‘command & control’-stijl, maar er zit een veel diepere gelaagdheid in. Bij een militaire operatie is elke parameter cruciaal: de strategie, de tools, de timing, de doelen, de omgeving, de taken en niet te vergeten het team en het aansturen ervan. Wanneer mensenlevens op het spel staan, moet je op elkaar kunnen rekenen en zijn een foutloze planning en uitvoering cruciaal. Iedereen moet exact weten wat er wanneer van hen verwacht wordt. Ook wanneer de omstandigheden plots wijzigen, moet er samen snel geschakeld worden om de missie tot een goed einde te brengen. Bottom line: de mensen in jouw team zijn dé succesfactor bij projectmanagement.

  • Marc Adriaensen, founder MAPP

MAPP | Major Answers to Professional Planning. 

Het doel van MAPP is om de scherpte, de dynamiek en de resultaatsgerichte projectaanpak die typisch zijn voor een militaire planning en leiding te integreren in de bedrijfswereld. Als senior projectmanager reikt Marc Adriaensen tools en technieken aan om projectmanagement bij bedrijven naar een hoger – lees: succesvol – niveau te brengen.

Sinds 2022 verzorgt MAPP opleidingen "Projectmanagement van A tot Z" bij VOKA Limburg, Escala (Publieke Sector en Social Profit), SBM (Bedrijven) en Portilog (Haven van Antwerpen en Zeebrugge)

“Ongeveer 50% van de opgestarte projecten binnen bedrijven faalt: een hallucinant cijfer waardoor veel tijd, geld en energie verloren gaat. Ik zie bedrijven investeren in dure projectmanagement software, maar het ontbreekt hen aan correcte, volledige en relevante data bij de input. Vele "moderne" inzichten zijn afgeleid van de militaire planning maar blijven dikwijls te theoretisch en belichten vaak slechts enkele aspecten van het volledige projectmanagement spectrum. De kracht van een "mission analysis" wordt niet begrepen of slecht uitgevoerd. Het niet slagen van een project is daarnaast dikwijls te wijten aan een onvolledige voorbereiding waarbij risico’s los uit het vuistje worden ingeschat. Activity- en timemanagement worden niet getoetst aan de realiteit en niet permanent bijgewerkt. Er wordt nauwelijks aandacht besteed aan communicatie, motivatie en respect."

  • Marc Adriaensen, founder MAPP

Meer weten over de aanpak van MAPP?

Ontdek hier onze werkwijze

Benieuwd of Marc Adriaensen jouw projecten naar the next level kan tillen?

Boek een kennismaking in

Marc Adriaensen op LinkedIn

Wie is MAPP?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x