Projectmanagement tools Nederlands Limburg

De MAPP project management tooling is een totaalconcept van projecttools dat ALLE aspecten van projectmanagement integreert en combineert. Wij houden daarbij rekening met jouw beheersoftware, jouw manier van werken, jouw projectteam en jouw bedrijfsdoelstellingen.

Geef jouw projectmanagement een boost met MAPP projectmanagement tools.

MAPP Projectmanagement tools Nederlands Limburg

Projectmanagement tools voor Professional Project Planning

Wie zoekt naar een projectmanagement tool is meestal geïnteresseerd om een software te vinden die helpt bij sommige planningsaspecten en het verdere verloop van het project. Dergelijke tools geven immers heel snel een PERT of GANTT overzicht om de uitvoering van het project te ondersteunen. Ze houden echter geen rekening met de eigenheid van de project owner, jouw projectteam of jouw bedrijf.

MAPP project management tooling is echter geen tool op zich maar een box vol met projectmanagement tools. De MAPP-management tool is als een Zwitsers mes: een totaalconcept dat ALLE aspecten van projectmanagement integreert en combineert. Wij houden rekening met jouw beheersoftware, jouw manier van werken, jouw bedrijfs-DNA en ook jouw pijnpunten. Via hands-on webinars, open en incompany opleidingen en individuele coaching bouwen we aan een solide basis waarmee je elk project vol zelfvertrouwen start en succesvol finisht binnen de afgesproken deadlines.

Hoe ga je te werk met de projectmanagement tools van MAPP?

Voor elke tool krijg je een handleiding. Het gebruik van de verschillende projectmanagement tools is eigen aan de gebruiker ervan. Het is immers jouw project met jouw projectteam binnen jouw bedrijf of organisatie in Nederlands Limburg. Voor elk aspect van het project, van start tot oplevering, vind je een projectmanagement tool die je kan inzetten volgens jouw persoonlijke behoeften, met jouw specifieke middelen.

Voor de inzet van al deze tools geven we je uiteraard een leidraad. Een werkmethode om te starten met je project en je te begeleiden tot de oplevering ervan. Je organiseert flow in de uitvoering, je krijgt tips en tricks waarmee je vlot omgaat met wijzigingen. Sturen en bijsturen zonder haperingen. Geen stressmanagement en paniekvol zoeken naar oplossingen op internet. We geven je ook de elementen van succesvol leiderschap die jouw projectteam zullen motiveren en waarderen. 

Communicatie en leiding geven blijven belangrijke elementen in succesvol projectmanagement. Je perfecte plan omzetten in een duidelijke, eenvoudige en gestructureerde taal om een vlotte uitvoering te garanderen, is geen detail. Jouw team kracht geven door co-creatie en authentiek leiderschap zullen dé sleutels zijn om sneller resultaat en succes te garanderen. Kortom, jouw team leert plannen voor succes en het onvoorziene voorzien.

Aansluitende software bij de projectmanagement tools van MAPP

Een ondersteunende software blijft natuurlijk aangewezen voor meer complexe of langdurige projecten. Maar ook hier gaat MAPP projectplanning een stapje verder.

Pure projectmanagement tools zoals MSProject, Monday.com, ClickUp of Smartsheet vereenvoudigen planning, interne communicatie en gedeeld overzicht. In MAPP projectmanagement integreer je ook probleemloos HR tools of tools zoals ERP (Enterprise Resource Planning). Je MAPP box met projectmanagement tools is gegarandeerd compatibel met de tools die je al hebt en graag verder gebruikt.

MAPP Projectmanagement tools Nederlands Limburg

Gepersonaliseerde project planning met projectmanagement tools van MAPP

Is LEAN Manufacturing, LEAN Six Sigma, PRINCE2 of eender welk certificaat belangrijk in jouw bedrijfsomgeving in Nederlands Limburg? Door het persoonlijke karakter dat je geeft aan de MAPP projectmanagement tools vinden deze allemaal hun plaats zonder afbreuk te doen aan de waarden ervan. Sterker nog, deze certificaten leveren geen maatwerk om de cultuur te veranderen en problemen in processen op te lossen. Het maatwerk realiseer je door de integratie in de MAPP projectplanning.

Jouw project en jouw bedrijfs-DNA vragen een persoonlijke ondersteuning. Je verdient meer dan een projectmanagement tool die werkt volgens eigen logaritmes. MAPP projectmanagement tools biedt je deze oplossing. Een leidraad voor de opbouw van je project, een handleiding bij elke tool en een gebruik van alle projectmanagement tools volgens jouw wensen en behoeften in jouw bedrijfsomgeving in Nederlands Limburg.

MAPP | Major Answers to Professional Planning

Wat is MAPP?

Het doel van MAPP is om de scherpte, de dynamiek en de resultaatsgerichte projectaanpak die typisch zijn voor een militaire planning en leiding te integreren in de bedrijfswereld. Als senior projectmanager reikt Marc Adriaensen projecttools en -technieken aan om projectmanagement bij bedrijven naar een hoger – lees: succesvol – niveau te brengen.

“70 % van de opgestarte projecten binnen bedrijven faalt: een hallucinant cijfer waardoor veel tijd, geld en energie verloren gaat. Ik zie bedrijven investeren in dure projectmanagement software, maar het ontbreekt hen aan correcte, volledige en relevante data bij de input. Vele "moderne" inzichten zijn afgeleid van de militaire planning maar blijven dikwijls te theoretisch en belichten vaak slechts enkele aspecten van het volledige projectmanagement spectrum. De kracht van een "mission analysis" wordt niet begrepen of slecht uitgevoerd. Het niet slagen van een project is daarnaast dikwijls te wijten aan een onvolledige voorbereiding waarbij risico’s los uit het vuistje worden ingeschat. Activity- en timemanagement worden niet getoetst aan de realiteit en niet permanent bijgewerkt. Er wordt nauwelijks aandacht besteed aan communicatie, motivatie en respect."

  • Marc Adriaensen, founder MAPP

Wie is MAPP?

Marc Adriaensen is de founder en drijvende kracht achter MAPP. Hij startte zijn carrière bij Defensie waar hij verantwoordelijk was voor verschillende militaire missies, voornamelijk in Afrika maar ook in de Balkan en Afghanistan. Als lesgever voor kandidaten Hoger Officier was hij dé expert in operationele planning.

Marc Adriaensen projectmanagement tools Nederlands Limburg

“Wie het leger zegt, denkt automatisch aan een dominante ‘command & control’-stijl, maar er zit een veel diepere gelaagdheid in. Bij een militaire operatie is elke parameter cruciaal: de strategie, de tools, de timing, de doelen, de omgeving, de taken en niet te vergeten het team en het aansturen ervan. Wanneer mensenlevens op het spel staan, moet je op elkaar kunnen rekenen en zijn een foutloze planning en uitvoering cruciaal. Iedereen moet exact weten wat er wanneer van hen verwacht wordt. Ook wanneer de omstandigheden plots wijzigen, moet er samen snel geschakeld worden om de missie tot een goed einde te brengen. Bottom line: de mensen in jouw team zijn dé succesfactor bij projectmanagement.

  • Marc Adriaensen, founder MAPP


Werkwijze van MAPP

1. PLANNING
Denken voor we doen

De finesse van de opdracht wordt vaak gemist door te weinig aandacht te besteden aan de analyse van de opdracht zelf. Het maken van een ‘restated’ mission is geen overbodige luxe en zorgt ervoor dat je van bij de start de juiste richting bepaalt.

2. UITVOEREN
Motiverend leidinggeven

Jouw project staat fantastisch op papier, maar de uitvoering in de praktijk kan zeer challenging zijn. In de eerste plaats moet je duidelijkheid en betrokkenheid creëren bij je teamleden om ze mee te krijgen in jouw verhaal.

3. EVALUATIE
De snelste route naar success

Sturen en bijsturen. Jij speelt flexibel in op vragen, problemen, nieuwe eisen en wijzigende omstandigheden. Dat doe je met, vanuit en volgens het plan. Zo hou jij de vinger aan de pols. De doelstellingen moeten natuurlijk gehaald worden.

Projectmanagement opleidingen van MAPP

MAPP biedt live en remote projectmanagement opleidingen en projectmanagement workshops aan in Nederlands Limburg en omstreken. Deze workshops gaan over projectmanagement, projectplanning, timemanagement en risicobeheersing. Elke projectmanagement training wordt afgestemd op de wensen en noden van jouw organisatie, waarbij we de inhoud en accenten samen bepalen. Op die manier laat je de investering optimaal renderen.  

Kies jouw projectmanagement opleiding

Opleiding Project Management van A tot Z Nederlands LimburgOpleiding Project Management
van A tot Z

Interactieve workshop op maat waarbij alle projectmanagement certificaten, visie, missie en waarden van jouw bedrijf als skills en behoeften, beheer- en projectmanagement software, een plaats in ons model verdienen. 

Opleiding Basis Project Management voor niet-projectmanagers Nederlands LimburgBasis Project Management voor niet-projectmanagers

Een intensieve hands-on workshop projectmanagement met focus op de basics van projectplanning, succesfactoren van projectmanagement, projecttools en risicoanalyse.


MAPP, dat is excellence in project managementproject management Nederlands Limburg


Projectmanagement tools Nederlands Limburg

Wens je meer uitleg over de projecttools? Heb je een vraag over project planning? Vul het formulier in en wij bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord. Is jouw vraag dringend of geef je de voorkeur aan telefoneren? We zijn er voor jou. 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x