Opleiding Projectmanagement van A tot Z

Projectmanagement opleiding of webinar

In deze workshop zorgen we voor maatwerk en hechten belang aan persoonlijk verworven kennis en skills van het team. Alle projectmanagement certificaten (zoals LEAN  en PRINCE2), visie, missie en waarden van jouw bedrijf, skills en behoeften, beheer- en projectmanagement software, verdienen een plaats in ons model. Wij houden van een interactieve aanpak waarbij de vragen en onzekerheden van iedereen behandeld worden.

We organiseren de workshop projectmanagement op maat met voorbeelden uit jouw bedrijf. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke inbreng en vragen.

Tijdens deze workshop zoeken we samen wat kan verbeterd worden en hoe je nog kan groeien in je job om tot succesvol projectmanagement te komen. We overlopen samen met jouw team alle fases van succesvol projectmanagement. Van de start van jouw project over activity- en timemanagement, naar projectplanning, risicoassessment en -beheersing, communicatie, leiding geven aan je project tijdens de uitvoering, kwaliteitscontrole tot en met de succesvolle oplevering.

Een project is onderhevig aan vele parameters en invloeden maar door een diepe analyse krijg je alle correcte, volledige en relevante data voor jouw project. Als je een managementsoftware gebruikt, garandeert dit ook een outcome gericht op succes.

Onze MAPP-visie en werkwijze gaat verspilling tegen, laat je juist focussen, “out of the box” denken en mogelijke opportuniteiten zien.

Activity- en timemanagement

Activity- en timemanagement opent de opleiding als wezenlijk onderdeel van de planning en de opvolging. Het is jouw overzicht op de voorbereiding, de planning zelf en de ganse uitvoering. Tot en met de oplevering volgt jouw team elke dag wat waar gebeurt.

Projectplanning- & analyse

Aansluitend bestudeer je de elementen van projectplanning en duik je onder in de geheimen van de analyse. Op het einde van deze fase formuleer je de besluiten van de analyse die leiden tot een werkbaar plan.

Risicoassessment

Risicoassessment is “tailored to your plan”. Je neemt pas een risico als je iets doet en daarop wordt jouw persoonlijke risicobeheer gebouwd.

Communicatie & authentiek leiderschap

Communicatie en leiding geven blijven belangrijke elementen in succesvol projectmanagement. Je perfecte plan omzetten in een duidelijke, eenvoudige en gestructureerde taal om een vlotte uitvoering te garanderen, is geen detail. Jouw team kracht geven door co-creatie en authentiek leiderschap zullen dé sleutels zijn om sneller resultaat en succes te garanderen.

Kortom, jouw team leert plannen voor succes en het onvoorziene voorzien.

Na de workshop projectmanagement zijn jullie in staat om voor elk project, van welke aard en complexiteit ook, een planning op te stellen die je succes garandeert in de leiding ervan, de uitvoering binnen de tijd en budget houdt.

Je beschikt nu over alle projectmanagement tools: plan, overzicht over de activiteiten, reacties bij alle mogelijke risico's


Interesse? Meer weten over de workshop 'Projectmanagement van A tot Z'?

Onze FAQs

Onze werkwijze

Contacteer ons

Opleiding Projectmanagement van A tot Z

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x